1 urkärnad, tärnad pumpa
1 burk kikärtor
1 skivad gul lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
100 g dadlar
2-3 äpplen
2-3 äpplen
3 dl grönsaksbuljong
1 msk olivolja
1 msk färsk, riven ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk malen kanel
1 tsk paprikapulver
½ g saffran
chili, salt och peppar efter smak
hacka persilja till garnering
Värm oljan och fräs lök och vitlök.
Tillsätt kryddor och fortsätt fräsa.
Tillsätt buljong och saffran, låt sjuda i 20 min.
Lägg i pumpan och koka tills tärningarna är nästan mjuka (ca 7 min).
Rör ner kikärterna, dadlarna och äpple. Sjud ytterligare ett par minuter.
Garnera med persilja.
Servera som tillbehör till tex lövbiff eller ät som en egen rätt.
Servera som tillbehör till tex lövbiff eller ät som en egen rätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar