fredag 20 juli 2012

Pumpagryta

1 urkärnad, tärnad pumpa
1 burk kikärtor
1 skivad gul lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
100 g dadlar
2-3 äpplen
3 dl grönsaksbuljong
1 msk olivolja
1 msk färsk, riven ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk malen kanel
1 tsk paprikapulver
½ g saffran
chili, salt och peppar efter smak
hacka persilja till garnering

Värm oljan och fräs lök och vitlök.
Tillsätt kryddor och fortsätt fräsa.
Tillsätt buljong och saffran, låt sjuda i 20 min.
Lägg i pumpan och koka tills tärningarna är nästan mjuka (ca 7 min).
Rör ner kikärterna, dadlarna och äpple. Sjud ytterligare ett par minuter.
Garnera med persilja.

Servera som tillbehör till tex lövbiff eller ät som en egen rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar