tisdag 9 oktober 2012

Ostbollar

Under helgen gjorde jag så underbara friterade ostbollar á la LCHF. Till det tog jag ett glas torrt vitt vin, supergott till. Ölen var min man som förtärde vilket inte håller LCHF-klass. Här kommer receptet så jag gjorde dessa ostbollar.




Ingredienser: 
150 gram fint riven ost t ex Västerbotten,grev'e (själv valde jag edamer då jag inte är så förtjust i starkare ostar)
2 st äggvitor 
Lite paprikapulver efter smak
½ tsk sambal olek eller efter smak

Panering:
Mald mandel eller mandelmjöl

Fritering: 
Olja

Gör så här Riv osten fint och blanda i äggvitorna, paparikapulver och sambal olek. Massan ska var fast och hålla formen. 
Mal mandeln eller häll upp mandelmjöl på ett fat.
Hetta upp oljan till 180 grader. 
Forma smeten till små bollar med två teskedar eller rulla dom i händerna. 
Rulla därefter bollarna i mandeln.
Lägg ner dom några i taget i den heta oljan och fritera dom ljust gula. 
Ta upp dom Låt dom rinna av på hushållspapper, håll dom varma i svag ungsvärme eller servera omgående.
Jättegoda!

Tips!
  • Välj den hårdost som du själv tycker om, tycker man inte om osten naturell så är det stor sannolikhet att ostbollarna inte faller er heller i smaken.
  • Välj att krydda med de kryddor och smaker ni föredrar tillsammans med ost, tror även att dessa ostbollar skulle kunna vara goda helt utan kryddor och bara låta smaken av den smälta osten komma fram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar