tisdag 2 oktober 2012

Äppelpaj

Hittade detta spännande receptet på LCHF till vardag och fest och det var verkligen värt att lägga ut här då det var supergott tillsammans med vaniljsås. Dock hade jag på honung på mina äpplen, detta kan väljas bort och bör göras det om man följer striktare LCHF-kost. Jag tror att denna pajdeg skulle fungera bra även till andra frukter och bär men har inte själv testat annat än äpplen.



2 stora äpplen
Kanel
75 g sötmandel
25 g kokosflingor
50 g smör
(Honung vid sura äpplen - inte LCHF)

Gör så här:
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och lägg i en smörad ugnsform. 
Pudra på kanel efter smak (om man vill kan man ha lite äkta vaniljpulver eller smält honung på också). 
Mixa mandel och kokos i en matberedare till ganska små bitar och tillsätt smöret i kuber. Blanda ihop till en smuldeg som fördelas över äpplena.
Grädda i ca 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. 
Servera med vispad grädde, vaniljgrädde eller vaniljsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar