måndag 10 september 2012

Pajdeg

Hade plockat kantareller och en av det bästa recepten på kantareller som jag vet är Svamppaj. Sen kom ju frågan hur jag ska göra en pajdeg som håller LCHF-klass vilket jag hittade hos Åse-56 kilo. Jag följde hennes recept på pajdegen och det blev jätte bra - super gott! Dock ändrade jag lite på temperaturen i ugnen.

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 200 grader i ca 8-10 minuter tills skalet fått lite färg. Häll därefter i önskad fyllning och följ den fyllningens anvisningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar