Hade plockat kantareller och en av det bästa recepten på kantareller som jag vet är Svamppaj. Sen kom ju frågan hur jag ska göra en pajdeg som håller LCHF-klass vilket jag hittade hos Åse-56 kilo. Jag följde hennes recept på pajdegen och det blev jätte bra - super gott! Dock ändrade jag lite på temperaturen i ugnen.
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 200 grader i ca 8-10 minuter tills skalet fått lite färg. Häll därefter i önskad fyllning och följ den fyllningens anvisningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar